A szünet elõtt modulnapokat tartottunk az iskolában. Húsvét alkalmából kalácsot tanultak sütni a gyerekek. Elõször is megismerhették a kalács sütés hagyományának eredetét, és nagyanyáink receptúráját is. Ezután 20 szorgos kéz morzsolta az élesztõt, melegítette a tejet, mérte a lisztet, darabolta a vajat és dagasztotta a kalácstésztát. Amíg a tészta kelt és pihent, addig a tavaszi nagytakarítás is megtörtént a konyhában. Ezután a kalácsfonás rejtelmeivel ismerkedtünk meg. A legnehezebb próbatételnek az bizonyult, hogy türelemmel kivárják a gyerekek a kalács sülését. Amint csodás illatok keringtek a konyhában, egyre éhesebbek lettek. Miután kisültek a kalácsaink, körbe ültük az asztalt, és a közös imádság után jóízûen elfogyasztottuk a finomságokat. Köszönöm az aktív segítséget Farkas Márta kolléganõmnek!